Ajankohtaista

« Takaisin

MSK Group laajentui yritysostolla Keski-Eurooppaan

Teollisuuden monialakonserni MSK Group on ostanut Saksassa ja Slovakiassa toimivan ohjaamovalmistaja Matec GmbH:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä Matecin Döbelnin ja Lipanyn tehtaat liittyvät osaksi MSK Groupia. Matec valmistaa työkoneiden ohjaamoja useille tunnetuille brändeille, mm. Manitowocille, Volvo CE:lle, Liebherrille, Komatsulle ja Cargotecille.

Kauppa on MSK Groupin strategian mukainen liiketoimi, jonka myötä konserni ottaa harkitun askeleen kohti tavoitettaan olla Euroopan johtava liikkuvien työkoneiden turvaohjaamoiden sopimusvalmistaja.

- Yrityskauppa on merkittävä askel yritykselle ja koko seutukunnalle. Laajentuminen Keski-Eurooppaan ei korvaa nykyisiä Suomen toimintoja, vaan tulee niiden rinnalle ja vahvistaa MSK Groupia entisestään. Suomesta käsin hoidamme Pohjoismaiden, Baltian ja Venäjän markkinoita Matecin keskittyessä palvelemaan keskieurooppalaisia asiakkaita. Tähän kun vielä lisätään MSK Plastin osaaminen muoviosien valmistuksessa, olemme jatkossa yksi isoimmista eurooppalaisista liikkuvien työkoneiden sopimusvalmistajista, konsernijohtaja Timo Lehtioja toteaa.

Hän jatkaa, että perheyhtiöllä on aito halu kehittää kehittää toimintojaan kaikissa toimipisteissä. -Arvojemme mukaisesti haluamme tarjota asiakkaillemme alan johtavaa laatua, toimitusvarmuutta ja kumppanuutta sekä huolehtia henkilöstömme hyvinvoinnista, turvallisuudesta ja kehitysmahdollisuuksista.

- Olemme innoissamme, että Matecin omistajaksi tulee teollinen toimija, joka edustaa ohjaamovalmistajana maailman huippua. Uskomme, että osana MSK Groupia Matec voi päästä toiminnan tasossa ja liikevaihdossa uudelle tasolle, toteavat Matec GmbH:n toimitusjohtajat Carsten Prilop ja Stefan Thieme.

Matecin operatiivinen johto jatkaa tehtävissään ja raportoi jatkossa MSK Groupin konsernijohtaja Timo Lehtiojalle.

Lisätietoja yrityskaupasta antaa konsernijohtaja Timo Lehtioja +358 (0)50 553 3153 ja hallituksen puheenjohtaja Nanna Hietala +358 (0)50 361 0406.

MSK Group on vuonna 1950 perustettu monialainen korkean teknologian perhekonserni. Konsernin liikevaihto on n. 100 M€ ja henkilöstöä on 450. Konsernin tytäryhtiöt ovat MSK Cabins, MSK Plast, Junkkari ja Juncar.

Matec GmbH on vuonna 1895 perustettu teknologiayritys. Slovakian tytäryhtiö on perustettu vuonna 2013. Yhtiöiden liikevaihto on n. 50 M€ ja henkilöstöä yhteensä 200.

Yrityskaupan jälkeen MSK Groupin merkittävimpiä asiakkaita ovat mm. AGCO, Volvo CE, Manitowoc, Liebherr, Komatsu, Cargotec, Danfoss ja ABB. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Suomessa Kauhavalla ja Lapualla sekä Saksan Döbelnissä ja Slovakian Lipanyssa.

Lataa lehdistötiedote tästä.